Άσκηση για εφήβους – Group

Οι έφηβοι είναι μια κατηγορία από μόνοι τους. Όλοι έχουμε περάσει από αυτήν την δύσκολη ηλικία ή και έχουμε παιδιά σ’ αυτήν την δύσκολη ηλικία. Πιστεύω ότι οι μεγαλύτερες δυσκολίες των εφήβων είναι να αυτοπροσδιοριστούν ή καλύτερα να βρουν ποιοι πραγματικά είναι, να κάνουν τις σωστές επιλογές χωρίς να έχουν τις ορμόνες με το μέρος τους και να εκτονώσουν την περισσή ενέργεια, ίσως και το θυμό τους. Σε όλα αυτά η άσκηση σίγουρα βοηθάει.

H συστηματική άσκηση μπορεί επίσης να έχει σημαντικές επιπτώσεις στον εφηβικό εγκέφαλο και στις γνωστικές και ακαδημαϊκές ικανότητες του. Πρόσφατες μελέτες σε εφήβους δείχνουν ότι η συμμετοχή σε πρόγραμμα συστηματικής άσκησης σχετίζεται με την ακαδημαϊκή απόδοση, τη γνωστική λειτουργία, την εγκεφαλική δομή και την εγκεφαλική δραστηριότητα τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προτείνει ότι η ημερήσια σύσταση άσκησης για παιδιά και εφήβους (ηλικίας 5 έως 17 ετών) θα πρέπει να περιλαμβάνει 60 λεπτά μέτριας έως έντονης έντασης. Το 81% των εφήβων ηλικίας από 11 έως 17 ετών, δεν πληρούν αυτές τις καθημερινές συστάσεις, με αποτέλεσμα η έλλειψη άσκησης στους εφήβους να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα παγκοσμίως. Πολλοί παράγοντες έχουν συνδεθεί με την υποκινητικότητα των εφήβων, συμπεριλαμβανομένων των αλληλεπιδράσεων σε κοινωνικές-γνωστικές μεταβλητές, όπως η αυτο-αποτελεσματικότητα, η αυτοπεποίθηση, η υποστήριξη από τους γονείς, τους φίλους και το περιβάλλον, καθώς και η βιολογική ωριμότητα.

Ανεξάρτητα από τους λόγους, τα πιο δραστήρια παιδιά και έφηβοι τείνουν να παραμένουν και δραστήριοι ενήλικες αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για ποιότητα ζωής και μακροζωία. Έτσι τα επίπεδα άσκησης κατά τη διάρκεια των εφηβικών ετών μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την οικοδόμηση ενός θεμέλιου για μετέπειτα υγεία.
Προσφέρουμε εξατομικευμένα προγράμματα ασκήσεων για εφήβους καθώς έχει αποδειχθεί ότι είναι ο πλέον ιδανικός τρόπος για την επίτευξη των προσωπικών στόχων που θέτει κανείς ξεκινώντας ένα πρόγραμμα άσκησης. Η άσκηση είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά μειώνει για τον ασκούμενο τόσο το κόστος όσο και το χρόνο που θα σπαταλούσε για να μετακινηθεί προς και από το γυμναστήριο. Το επίπεδο της παρεχόμενης υπηρεσίας είναι πολύ υψηλό, ενώ το πρόγραμμα άσκησης είναι εξατομικευμένο, άμεσο και στοχευμένο, με μοναδικό γνώμονα την βελτίωση της φυσικής κατάστασης του ασκούμενου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο